Esa Pohjanheimo

esa-7-2016

Olen sosiaalipsykologi, valtiotieteiden tohtori sekä johdon ja esimiesten työnohjaaja sekä tietokirjailija.

Henkilöstöjohtamisen asiantuntemukseni on pitkän kokemuksen tulos: yli 30 työvuodesta 27 olen toiminut työyhteisöjen ja johtamisen tutkimus-, kehittämis- ja asiantuntijatyössä. Viime vuosina työni painopiste on ollut esimiestyön ja johtamisjärjestelmien kehittämisessä.

Asiakkaita minulla on ollut sekä yksityiseltä ja viime vuosina paljon julkiselta sektorilta, erityisesti yliopistoista. Lähden siitä, että ihmiset ovat itse oman työnsä asiantuntijoita ja minun tehtäväni on auttaa heitä löytämään uusia näkökulmia ja ratkaisuja sekä omaan että koko työyhteisön toimintaan. Lisäksi koen tehtäväkseni haastaa ihmisiä oppimaan ja muuttumaan itsensä ja työnsä hyväksi.

Olen verkostoitunut ja vaikuttanut alalla myös toimimalla aktiivisesti Henkilöstöjohdon ryhmä Henryssä, sen hallituksessa ja puheenjohtajana. Työni palkittiin Vuoden yhteiskuntatieteilijä -palkinnolla vuonna 2007. Vapaa-ajan kiinnostuksen kohteitani ovat lukeminen, musiikki Ismo Alangosta Nightwishin kautta Richard Wagneriin ja kuvataiteiden ihastelu sekä mökkeily.

”Erityisesti itsensä johtaminen ja ajanhallinta ovat alueita, joiden kehittämiseen on panostettu työ- ja elinkeinoministeriössä VTT Esa Pohjanheimon/Tiedonvalo Oy:n valmentamana. Valmennettavat ovat olleet tyytyväisiä antiin ja ovat kokeneet saaneensa konkreettisia työkaluja itselleen.”
– Anne Silfverberg, Kehitysjohtaja
Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM)