Julkaisut

Esa PohTyoyhteison-vuosijanheimo

TYÖYHTEISÖN VUOSI – SOSIAALIPSYKOLOGINEN SELVIYTYMISOPAS (Talentum, 2015)

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka toimivat työyhteisössä, sellaiseen joskus aikovat tai ovat siitä muuten kiinnostuneita. Kirjassa on paljon asioita, jotka koskevat johtamista ja esimiestyötä, mutta tämä ei ole johtamiskirja vaan opas kaikille työyhteisön jäsenille.

Opas vie lukijat elokuusta kesäkuuhun kestävän matkan aikana erilaisiin työyhteisön tilanteisiin. Oppaan kommenttien ja vinkkien lisäksi teemoihin liittyy muutaman sivun jaksoja työyhteisön sosiaalipsykologiaa mm. ryhmän rakentamisesta, suhdetaitojen kehittämisestä, persoonallisuuden ja motivaation ymmärtämisestä. Esitettyjen asioiden käytäntöön viemiestä tukevat lukuisat työkalut ja vinkkillistat.

”Paras sosiaalipsykologinen kirja jonka olen lukenut! Tyyli loistava ja minä- opas mahtava! Itselleni sain tästä paljon hyvää ja juuri kuten ehkä toivoinkin, niitä vinkkejä millä näissä esimies- projektihommissa voi selvitä. Tiukka juoni kuin dekkarissa joka pitelee mukanaan. Ihan riittävästi on luettuna ryhmän teoriaa mutta ei juuri noita ratkaisuja.” Marja Huuskonen (Työlääketieteen vastuualuejohtaja, TYKS)

Kirjat voit hankkia osoitteesta: http://www.talentumshop.fi/catalogsearch/result/?q=pohjanheimo

Johda ihmistä

Esa Pohjanheimo

JOHDA IHMISTÄ – SOSIAALIPSYKOLOGIAA JOHTAJILLE (Talentum, 2012)

Sosiaalipsykologia liikkuu johtajuuden ytimessä. Ryhmien dynamiikka, muutosjohtaminen, tehokas vaikuttaminen ja muut johtajuuden teemaat sisältyvät sosiaalipsykologiseen tutkimukseen. Tässä kirjassa kerrotaan johtajuutta koskettavista sosiaalipsykologisista teorioista ja tutkimustuloksista.

Kirjan avulla jokainen johtamisroolissa toimiva voi paremmin ymmärtää sekä omaa että muiden toimintaa ja löytää toimivia ratkaisuja oman johtamistyön tilanteisiin. Teorian rinnalla kirjasta löytyy käytännön esimerkkejä hyvistä johtamisratkaisuista.

 

Kuka Johtaa 2014 Esa Pohjanheimo Kansi Esa Pohjanheimo

KUKA JOHTAA? (61 sivua, Tiedonvalo, 2014) on esimiesvalmennustemme oheismateriaaliksi kirjoitettu opas. Se käsittelee mm. esimiehen roolia, johtamisen tehtäväalueita, vuorovaikutusta ja työhyvinvointia. Lähetämme oppaan sinulle pdf -muodossa, jos laitat siitä tilauksen Marketalle tai Esalle.

Opas on tarkoitettu vain omaan käyttöön – ei edelleen jaettavaksi tai kopioitavaksi; sen sisältöön voi luonnollisesti viitata mainitsemalla lähdetiedot asianmukaisesti.